Hoe we te werk gaan

Zambon S.p.A. is het bedrijf binnen de Zambon Group belast met de farmaceutische zaken.

Het bedrijf opereert voornamelijk binnen volgende takken van de farmaceutische markt: Ademhaling, Pijnbestrijding, Gezondheidszorg vrouwen en Neurologie. Het werk van het bedrijf behelst alle facetten, van Productinnovatie (Onderzoek en Ontwikkeling) tot Productie en Marketing.

De centrale structuur binnen het bedrijf is verantwoordelijk voor het uitzetten van richtlijnen en het ontwikkelingsbeleid van de farmaceutische zaken, met speciale aandacht voor Innovatie en Medische wetenschappen, Marketing, Bedrijfsontwikkeling, Productie & Supply Chain, Managementcontrole, Juridische aangelegenheden en Human Resources en Organisatie.

In de Innovatie-afdeling, is de interne Zambon structuur doorweven met een netwerk van externe zowel als interne gespecialiseerde adviseurs. De interne adviseurs werken samen met andere bedrijven binnen de groep - ZaCh (het fijnchemiebedrijf van de Zambon Group) en Zcube - die respectievelijk vernieuwing waarborgen op het gebied van farmaceutische grondstoffen en Drug Delivery technologie.
Tot slot wordt de ontwikkeling van de productportfolio ondersteund door licentieverlening. Hierdoor kan Zambon haar functie ten volle uitvoeren door licenties te verlenen aan producten van derden.

Wat Medicijnproductie betreft, is het de ambitie van Zambon om haar capaciteit en de productietechnologie te versterken in Europa. Dit is de reden waarom verbeteringen aangebracht werden in de fabrieken van Vicenza en Cadempino (Zwitserland), in aanvulling van de fabrieken die gevestigd zijn in gebieden met sterke economische ontwikkeling, zoals China (Haikou) en Brazilië (Sao Paolo),met een ontwikkelingsprogramma dat betrekking heeft op fabrieken en hun productiecapaciteit zowel als hun productiemethodes. De kwaliteit van de producten waarborgen is onlosmakelijk verbonden met de missie van de Productieafdeling van Zambon. Dit is de reden waarom Zambon Productie & Toevoer een afdeling Kwaliteitscontrole opgestart heeft die – zowel in haar eigen fabrieken als in de dochterondernemingen – het opstellen.

Wetenschappelijke informatie en Commercialisatie worden ondersteund door sales afdelingen, gevestigd in 19 landen. Zambons "kernmarkten" zijn Italië, Spanje, Frankrijk, het GOS, Brazilië en China, naast de dochtermaatschappijen in Zwitserland, België, Nederland, Portugal, Colombia en Indonesië De commerciële activiteiten worden ondersteund door een netwerk van distributeurs verspreid over heel Europa, Centraal-Amerika, Zuid-Amerika, Noord-Afrika, het Midden Oosten en het Verre Oosten.

Dit alles wordt enkel mogelijk gemaakt door het werk van ongeveer 2.800 werknemers, die zich dagelijks inzetten voor het farmaceutische bedrijf Zambon en dankzij wie Zambon in 2015 een omzet van ongeveer €670 miljoen kon verwezenlijken.